Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Bass, Eduard - Klabzubova jedenáctka

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Tato kniha vypráví o starém Klabzubova a jeho synech. Táta nevěděl, jak při své chudobě uživit syny, a tak rozhodl, že budou hrát fotbal. Na paloučku u chalupy trénovali den za dnem po tři roky. Otec je naučil brát míč z nohy na nohu, házet aut, střílet v běhu a jiné důležité věci. Koncem třetího roku zajel do Prahy a přivezl tabulku, kterou přibil na vrata. V modrém rámečku bylo napsáno: „S.K. Klabzubova jedenáctka“.
Chlapci byli zařazeni do třetí třídy. V Praze vyhráli Klabzubova 39:0 a do druhé poloviny protihráči ani nenastoupili. Brzy se dostali do první třídy. Jezdili i po světě, ale vždycky zvítězili tak, že soupeři nedali ani jeden gól.
Setkávali se i s významnými lidmi, jako byl například anglický král. Starý Klabzuba si s ním popovídal a nakonec si spolu na znamení přátelství vyměnili fajfky. Zájem s nimi hrát projevil i princ Waleský, ale protože hráčů bylo už jedenáct, mohl s chlapci jen trénovat.
Když už chtěli skončit s fotbalem, dostali telegram z Austrálie. Stálo v něm, aby přijeli hrát proti australským hráčům. Kluci neváhali a rozjeli se do daleké Austrálie.
V první polovině zápasu prohráli Klabzubova 0:1. V šatnách se ale rozhodli, že musí vyhrát. V druhé polovině hráli velmi svižně, a než se stačili protihráči vzpamatovat, vyhráli hoši 9:1.To bylo radosti.
Při zpáteční cestě domů se loď, na které scestovali, v bouři rozlomila. Ale Klabzubové se zachránili. Ještě na palubě vytáhl jejich otec gumové převleky. Vypadali velmi tlustí. Vnitřek nafoukli vzduchem, a tak plavali na vodě. Po dvaceti hodinách vylezli na ostrově. Byl to ostrov lidožroutů. Naštěstí to brzy zjistili a utekli. Nastoupili do loďky, kterou měl starý Klabzuba vyhlédnutou. Kotvila na druhé straně ostrova.
¨ Nakonec dopluli ke břehu, kde je objevili námořníci. Chlapci zde hráli vodní pólo, aby nevyšli ze cviku.


Charakteristika: Klabzubovi hoši byli velmi stateční. Drželi vždy při sobě a navzájem se nezradili. Cvičili poctivě a pilně, protože chtěli něco dokázat. Nikdy jim nešlo o peníze, ale jen o hru. Vůbec je nenapadlo ptát se otce, kolik vyhráli peněz. I když byli slavní po celém světě, pýchy je nezmohla.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT